Vorige

De tuintrend in 2023: laat de natuur zijn gang gaan, overal!

Beeld
Tuinbranche Nederland

Dé tuintrend in 2023 is om de natuur zijn gang te laten gaan. Dit betekent organische vormen, heel veel planten en hergebruikte materialen. En dat kan overal: in je tuin, maar ook op je balkon of langs de muur.

Tuintrend in 2023

Volgens Tuinbranche Nederland is de tuintrend in 2023: ode to nature. Tuineigenaren willen meer natuur in de tuin, een tuin met een verwilderd karakter. Dit betekent meer grillige en organische vormen, bijvoorbeeld door kronkelige paadjes en wilde borders. Daarin groeien veel verschillende planten die door elkaar zijn gezet en insecten, bijen en vlinders aantrekken.

Tuintrend in 2023: minder bestrating

Bij de tuintrend in 2023 passen hergebruikte en natuurlijke materialen. Bestrating wordt vervangen door meer beplanting, halfverharding of waterdoorlatende tegels. De tuin kan hierdoor veel beter heftige piekbuien opvangen.

Ook als de tuineigenaar slechts een balkon, een kleine patio of een muur tot zijn beschikking heeft, verlangt hij naar meer natuur in 2023. Dit kun je eenvoudig realiseren door verticale tuinen, hanging baskets, een geveltuintje of door in bakken te tuinieren.

Subsidiemogelijkheden

Tuinbranche Nederland heeft in samenwerking met gemeenten en waterschappen een Groen Klimaatplein ontwikkeld om tuineigenaren op weg te helpen hun tuin groener en klimaatadaptiever te maken. Bij meer dan vijftig tuincentra is dit Klimaatplein te vinden. Een overzicht van deelnemende tuincentra en subsidiemogelijkheden per gemeente is te vinden op www.groenklimaatplein.nl.

Tuintrend 2023
Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster