Vorige

Floriadejaar geopend met onthullen aftelklok

Tekst

Over precies 100 dagen opent de Floriade Expo Almere. Dinsdag is een aftelklok onthuld die dagelijks wordt bijgewerkt, tot aan de opening op 14 april.

Wethouder Hilde van Garderen van Almere zei het heel erg spannend te vinden of alles op tijd klaar is voor de opening. Op dit moment wordt er nog volop gewerkt op het expositieterrein. Tegelijk zei ze heel trots te zijn op de stad. „We popelen om al het moois te laten zien. Floriade past bij Almere. Maar deze wereldtuinbouwtentoonstelling is ook voor Nederland een moment om ons te laten zien.”

Groene bibliotheek

Directeur Floriade Expo Hans Bakker memoreerde nog eens dat naast de expositie, tegelijk de nieuwe wijk Flores wordt voorbereid. „Het basiselement is groen, met het arboretum waar al jaren aan is gewerkt, als een groene bibliotheek. Daarnaast zijn er de diverse gebouwen waarvan een aantal al in gebruik is genomen en die na de Floriade blijven staan. En uniek in de wereld, de negen biobased bruggen die samen de Bruggen Campus vormen.”

De aftelklok in het centrum van Almere maakt onderdeel uit van de speciaal voor het Floriade-jaar ontworpen citydressing, die vanaf 4 januari uitgerold wordt. Banieren, vlaggen en stickers in Almere en Flevoland verwijzen naar de festiviteiten in de stad, waaronder de 180 dagen programmering die parallel loopt met de openingsperiode van Expo.

Bekijk hier de online kick-off van het Floriadejaar met Lodewijk Hoekstra:

https://youtu.be/vp9Dch81AXQ

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster