Vorige

Future Green City World Congress rekent op ruim 3.000 bezoekers

Beeld
Shutterstock

Van 23 tot en met 26 september vindt in Utrecht het Future Green City World Congress plaats. Het programma bestaat uit maar liefst 200 sessies verspreid over vier dagen. Naast lezingen en casestudies zijn er tal van excursies in Utrecht en andere Nederlandse steden.

Organisatoren VHG en Stadswerk rekenen op ruim 3.000 bezoekers van over de hele wereld die naar Utrecht komen om hun passie en kennis te delen rond het thema leefbare groene stad.

Netwerken

„Het congres biedt daardoor de unieke gelegenheid te leren van de beste initiatieven, te netwerken met pioniers en visionairs uit de hele wereld en coalities te smeden die gezonde, groene stedelijke omgevingen creëren voor ons en de toekomstige generaties,” aldus de organisatie.

Het congres wil de werelden van bouw, groenvoorziening, infrastructuur en water met elkaar verbinden. „Door verschillende oplossingen te laten zien en door netwerken in deze domeinen met elkaar te verbinden, bouwen we samen aan een stad met toekomst.”

Highlights

Enkele highlights uit het omvangrijke programma:

  • Workshops XL, Urban Trails en Field Trips XL
  • Keynote lezingen door o.a. Kongjian Yu (sponssteden), Adriaan Geuze (iconische openbare ruimte) en Varine Saloff-Coste (Parijs als hotspot van biodiversiteit).
  • Sprekers uit meer dan veertig landen
  • Samenkomst stadmakers van over de hele wereld, van politici en beleidsmakers tot stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten, van civiel ingenieurs en wetenschappers tot groenprofessionals en entrepreneurs
  • Uitgebreide netwerkgelegenheden

Organisatie

Het Future Green City World Congres is een initiatief van Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland en Koninklijke VHG in samenwerking met World Urban Parks (WUP), International Federation of Municipal Engineers (IFME), gemeente Utrecht en AIPH. Bekijk het hele programma online.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster