Vorige

Hoornbeeck Connect gaat voor TCO boomteeltopleidingen verzorgen

Beeld
Hoornbeeck

Met ingang van schooljaar 2023/24 gaat Hoornbeeck Connect voor Tree Centre Opheusden (TCO) de boomteeltopleidingen verzorgen. De opleiding was in handen van Yuverta mbo Geldermalsen.

Vijftien jaar terug startte AOC Oost met de mbo-bbl-boomteeltopleidingen in de kantine van boomkwekerij W. Crum in Dodewaard. Na een aantal jaren nam Helicon mbo Geldermalsen dit stokje over. Sinds de fusie met Citaverde en het Wellant College in 2021 verzorgde Yuverta vanuit mbo Geldermalsen de opleidingen.

Wiechert Petersen, locatiedirecteur Hoornbeeck Amersfoort is blij dat het Hoornbeeck Connect nu ‘groen’-opleidingen aanbiedt: „De samenwerking met TCO is mooi nieuws, want we hadden bij Connect nog geen boomteeltopleidingen. We hebben er vertrouwen in dat we met deze ‘groen’-opleidingen voor onze toekomstige studenten, wat kwaliteit en identiteit betreft, van betekenis kunnen zijn.”

Afgelopen anderhalf jaar ontwikkelde TCO de boomteelt 2.0-bedrijfsopleiding met daarin meer inbreng vanuit kwekers en hun praktijkvragen. Om deze aanpak verder uit te bouwen, keek TCO ook naar andere opleiders en kwam terecht bij Hoornbeeck Connect in Amersfoort.

Het gaat om de opleidingen Medewerker teelt en Vakbekwaam medewerker teelt. Kijk hier voor meer informatie over de opleidingen.

Yuverta Geldermalsen en Sint-Oedenrode

De huidige boomkwekerij opleiding van Yuverta wordt gecontinueerd en verder doorontwikkeld. Ook in het nieuwe schooljaar starten er nieuwe studenten met de opleiding. Vanaf schooljaar 2023/2024 vinden de lessen plaats op de schoollocatie van Yuverta in Geldermalsen en in Sint-Oedenrode.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster