Vorige

Huis Landfort en Studio Nico Wissing te bezoeken tijdens Open Tuinen Dag

Beeld
Stichting Erfgoed Landfort

Op zondag 16 april is van 12.00 uur tot 16.00 uur de Open Tuinen Dag. Op deze dag is het mogelijk om zowel de landschappelijke tuin van Studio Nico Wissing, als het park en de moestuin van Huis Landfort te bezoeken. Beide locaties bevinden zich in Megchelen, Gelderland.

De tuin van Studio Nico Wissing heeft een omvang van 2,8 ha , waarvan 3000 m2 privétuin. Tijdens de Open Tuinen Dag kun je onder andere beukenhagen met gemengde vaste plantenborders aanschouwen. Verder is er in de tuin een tuinkas, een ezelweide omheind door kastanje hekwerken, een grote natuurvijver en diverse kunstobjecten. In een schuur naast de ontwerpstudio is een presentatie te zien van het werk van tuinarchitect Nico Wissing

Huis Landfort

Ook is het mogelijk om op 16 april Huis Landfort te bezichtigen. Dit is een bijzonder ingerichte plant-, boom- en bloemrijke historische buitenplaats. Stichting Erfgoed Landfort renoveerde hier het landhuis en het landschappelijke park naar het oorspronkelijke ontwerp landschapsarchitect Johan David Zocher jr. Hier zie je onder andere een bloemrijke moestuin met een visvijver en de 90 meter lange leifruitmuur.

De twee tuinen liggen op circa 40 minuten loopafstand en 10 minuten fietsafstand bij elkaar vandaan. Toegang is alleen mogelijk met een vooraf online gemaakte reservering en betaling. De kosten bedragen €10 per persoon, inclusief koffie en thee.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster