Vorige

Innogreen en Vector machines winnaars Innovatie Awards

Tekst
Beeld
Peter Bennink

De winnaars van de Innovatie Awards zijn dinsdag bekendgemaakt op de Groene Sector Vakbeurs. In de categorie Groene Inrichting won Innogreen met het product Green-Start. In de categorie Park en Tuin Mechanisatie won Vector WD 2.0 van Vector machines.

Innogreen is in 2022/2023 gestart met leveren van veenvrije potgrond. Deze potgrond bevat geen turf maar bio-vezel, groencompost, houtvezel, kokosvezel en schorsdeeltjes. Daarnaast zijn ook gesteentemeel, kalk, organische meststof en bodemleven toegevoegd.

Actueel thema

Volgens de jury speelt dit product in op een actueel thema. Zo is onlangs een convenant getekend met als doel om de milieu-impact van potgrond en substraten terug te brengen. Daarbij gaat het vooral om het terugdringen van het gebruik van turf en het versnellen van het gebruik van hernieuwbare grondstoffen. Innogreen Green-Start komt daarmee op een uitgelezen moment.

Green-Start bevat geen turf maar bio-vezel, groencompost, houtvezel, kokosvezel en schorsdeeltjes. (Foto: Innogreen)

Autonome maaier

Bij de categorie Park en Tuin Mechanisatie koos de jury Vector WD 2.0 als winnaar. „Een autonome, elektrische, ruwterreinmaaier die functioneert als werktuigdrager met obstakelmaaier is nieuw. De Vector heeft veel mogelijkheden, bijvoorbeeld een cirkelmaaier, kooimaaier, mulchdek of maaidek met zij-uitworp. Dat maakt hem geschikt voor verschillende toepassingen, bijvoorbeeld om zelfstandig zonneparken of golfbanen te maaien.”

De Vector WD 2.0 is geschikt voor verschillende toepassingen, bijvoorbeeld om zelfstandig zonneparken te maaien. (Foto: Ralph Mens)

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster