Vorige

Karmijn Kapitaal investeert in InvesTree

Beeld
Investree

Karmijn Kapitaal heeft een meerderheidsbelang gekocht in InvesTree. Dit bedrijf investeert in het behoud en beheer van bomen door onder meer boominspecties,  groeiplaats- en verplantbaarheidsonderzoek.

InvesTree is het moederbedrijf van vier ondernemingen: Bomenwacht, De Boominspecteurs, Grib en Bomenbanen. Deze ondernemingen bieden gezamenlijk vanuit hun eigen expertise (advies & consultancy, boominspecties, software & data en talentontwikkeling) oplossingen voor bomenvraagstukken in de openbare ruimte. De afgelopen jaren ondersteunde InvesTree gemeentes en waterschappen bij het verder vergroenen van de omgeving, het creëren van biodiversiteit in stedelijke en buitenstedelijke gebieden en het inspecteren en beoordelen van (monumentale) bomen.

Softwareplatform uitbreiden

Karmijn Kapitaal en InvesTree hebben de gezamenlijke ambitie om Nederland en landen binnen Europa verder te vergroenen. Om groei te realiseren zal InvesTree nog meer professionaliseren en het softwareplatform uitbreiden. Vanuit de samenwerking volgt daarnaast een uitbreiding van het managementteam en het aantrekken van nieuw talent. Het huidige management blijft tevens aan.

De beide partijen zijn blij met de samenwerking. Leon Spek, oprichter van InvesTree: „Het verwezenlijken van onze ambitie om Nederland en ook verder binnen Europa te adviseren rondom het vergroenen met bomen is mogelijk door het betrekken van een professionele investeerder. Bij Karmijn Kapitaal vonden wij een directe weerspiegeling van deze ambitie. Hun doelen en visie over vergroening, evenals hun normen en waarden, sluiten haarfijn aan op die van ons. Ik kijk ernaar uit om onze gezamenlijke groeidoelen te realiseren.” Claire de Jager, investment manager bij Karmijn Kapitaal sluit zich daarbij aan. „ Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking om gezamenlijk de ambitie van InvesTree te realiseren en een positieve impact te blijven maken voor mens en maatschappij.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster