Vorige

’Komende twee jaar gaan er anders uitzien’

„We maken ons op voor het kerstseizoen”, zegt Gerald Derksen, business developer bij Gasa Group Germany. „Helleborus, Gaultheria, winterheide en coniferen lopen uitstekend weg, vergelijkbaar met vorig jaar. Best verwonderlijk, want 2021 was een extreem goed jaar.”

„Ons herfstseizoen is later begonnen en langer doorgelopen. Toen we in augustus met de eerste Duitse Calluna en Erica aan de slag gingen, was er nog weinig vraag, met temperaturen van 30°C en hoger in Noord-Europa. Bij de meeste kwekers leidde dat niet tot problemen, want door verbetering en langere houdbaarheid van het sortiment, konden planten ook later op transport worden gezet.

Stap terug
Alles loopt tot nu toe prima, maar de komende twee jaar zullen er anders uit gaan zien. Hoewel het moeilijk voorsorteren is op wat de wereldeconomie gaat doen, houden klanten er rekening mee dat ze een stap terug zullen moeten doen.”

Wat zegt Derksen over de orderportefeuille van Gasa Group Germany? En wat kan Duitse kwekers een concurrentievoordeel opleveren ten opzichte van Nederlandse kwekers?

Lees het volledige rubriek in De Boomkwekerij 24. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al de marktpagina’s en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster