Vorige

Koninklijk bezoek voor Skills The Finals

Beeld
Worldskills the Netherlands

Koning Willem-Alexander brengt vrijdag 24 maart een bezoek aan Skills The Finals. De beroepenwedstrijd voor vmbo en mbo vinden plaats op donderdag 23 en vrijdag 24 maart in RAI Amsterdam.

Honderden vmbo- en mbo-studenten strijden tijdens het evenement van WorldSkills Netherlands om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. De koning gaat in gesprek met studenten die betrokken zijn bij de wedstrijden, bijvoorbeeld die van bloembinder, kapper, hovenier, schilder en tegelzetter. Daarnaast zal de koning ook spreken met voormalig kampioenen, juryleden, docenten en wedstrijdorganisatoren.

Op 23 maart bezoeken minister Dijkgraaf van Onderwijs minister Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs het Nederlands Kampioenschap. De bewindslieden zullen het evenement openen.

Prioriteit kabinet

Erik van der Zwan, directeur van WorldSkills Netherlands: „De aanwezigheid van de koning en de ministers is een enorme motivatie voor al deze vakmensen van de toekomst. Het laat zien dat het voor het kabinet een prioriteit is om de jongeren enthousiast te krijgen voor het beroepsonderwijs. Jongeren krijgen vaak te maken met druk van hun omgeving om te kiezen voor havo of vwo in plaats van het beroepsonderwijs. In de praktijk zien we dat een groeiend aantal havisten en vwo-leerlingen vervolgens alsnog voor het mbo gaat. Een beroepsopleiding geeft toegang tot een veelbelovende carrière. Bovendien zijn deze jongeren keihard nodig om het tekort aan vakmensen op de arbeidsmarkt op te lossen. Daar blijven middelen en aandacht voor nodig.”

LOB Experience

Dit jaar zijn de onderwijsinstellingen ROC van Amsterdam-Flevoland, HMC, MediaCollege, ROC Top en Yuverta de LOB-partner van WorldSkills Netherlands in de organisatie van Skills The Finals. LOB staat voor Loopbaanoriëntatie en -begeleiding. Vmbo-leerlingen kunnen meedoen aan de LOB Experience, een programma met ruim 100 activiteiten waarmee zij zich oriënteren op hun toekomst.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster