Vorige

Nieuwe aanvullingen driftarme techniekenlijst

De DRT-lijst is uitgebreid met de spuittechnieken Dominiak dwarsstroomspuit Streamline met Driftreductiesysteem (DRS) en Dominiak dwarsstroomspuit Rechte mast en Hollandse mast met Driftreductiesysteem (DRS) in DRT-klasse 99%. De DRD-lijst is uitgebreid met de spuitdoppen TeeJet AITTJ60-11005VP, HARDI NanoDrift ND 02, 025, 03 en 05, Agrotop TurboDrop TD-XL-D 110-02 en Agrotop TurboDrop TD-XL 80-015 en 80-02.

DRT-lijst – Dominiak dwarsstroomspuit Streamline

De Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) heeft na beoordeling van een aanvraag met onderbouwing aangeleverd door Dominiak Fruitmachines, de spuittechniek Dominiak dwarsstroomspuit Streamline met Driftreductiesysteem (DRS) met een hoogte van 2,88 meter in combinatie met spuitdoppen DRD-klasse 95% en aangepaste instellingen van de luchtondersteuning in de buitenste 6 rijpaden ingedeeld in de DRT-klasse 99%.

De spuitdoppen op het ronde deel aan de bovenkant van de spuitmachine (3 doppen links en 3 doppen rechts) moeten dicht zijn en mogen dus niet worden gebruikt. Overige instellingen zijn een maximaal toerental van 270 rpm op de aftakas, lage luchtinstelling, eenzijdig bespuiten van de buitenste fruitgewasrij, alleen perceel inwaarts en een maximale rijsnelheid van 8 km/uur. Deze spuittechniek met DRT-klasse 99% is opgenomen in tabel 3 van de DRT- lijst.

DRT-lijst – Dominiak dwarsstroomspuit Rechte mast en Hollandse mast

De Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) heeft na beoordeling van een aanvraag met onderbouwing aangeleverd door Dominiak Fruitmachines, de spuittechniek Dominiak dwarsstroomspuit Rechte mast (met een hoogte van 3,00 of 3,20 meter) en Hollandse mast (met een hoogte van 3,00 meter) met Driftreductiesysteem (DRS) in combinatie met spuitdoppen DRD-klasse 95% en aangepaste instellingen van de luchtondersteuning in de buitenste 6 rijpaden ingedeeld in de DRT-klasse 99%.

Overige instellingen zijn volledig geopende luchtgeleidingskleppen bovenop de dwarsstroomspuit, een maximaal toerental van 270 rpm op de aftakas, lage luchtinstelling, eenzijdig bespuiten van de buitenste fruitgewasrij, alleen perceel inwaarts en een maximale rijsnelheid van 8 km/uur. Deze spuittechniek met DRT-klasse 99% is opgenomen in tabel 3 van de DRT-lijst.

Uitbreiding en aanpassen doppenlijst

De spuitdoppen TeeJet AITTJ60-11005VP, HARDI NanoDrift ND 02, 025, 03 en 05 zijn opgenomen op de 50% en 75% driftreducende klasse. Agrotop TurboDrop TD-XL-D 110-02 is opgenomen in de 75% driftreducerende klasse en Agrotop TurboDrop TD-XL 80-015 en 80-02 zijn opgenomen in de 75% voor toepassing met een verlaagde spuitboom.

Daarnaast zijn de vervaldata van verschillende doppen aangepast. Een actueel overzicht van de toegelaten driftreducerende technieken en driftreducerende doppen is te vinden op helpdeskwater.nl.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster