Vorige

Nominaties voor Innovatie Awards zijn bekend

Beeld
Shutterstock

De genomineerden voor de Innovatie Awards zijn bekend. Tijdens de Groene Sector Vakbeurs op dinsdag 10 januari worden de winnaars bekendgemaakt op het Duurzaamheidsplein in Hal 2.

In de categorie Groene Inrichting zijn de volgende innovaties genomineerd:

Uni- GR1 van Marxact

„De UNI-GR1 is een universele RTK GNSS-ontvanger. Met een strak design, toegang tot vier satellietconstellaties en vele frequenties, stelt de UNI-GR1 hoveniers in staat om gemakkelijk en op de centimeter nauwkeurig in te meten. Door de open interfaces verbind je het apparaat gemakkelijk met andere tools en online werkomgevingen, zoals de UNI-Connect die je er gratis  bij krijgt.”

Green Start van Innogreen

„Vanaf 2022/2023 start Innogreen met het leveren van veenvrije potgrond. Na uitgebreid onderzoek is er een prima mengsel ontstaan op basis van diverse natuurlijke materialen en organische bemesting. Deze is uitgebreid getest op diverse boom- en vasteplantenkwekerijen. Onder de naam Green Start  in zowel in 40 liter-zakken als in Big Bags leverbaar.”

EprEcofix van Source by net

„EprEcofix is een fixeermiddel dat de overlast van de eikenprocessierups direct maar ook voor de lange termijn bestrijdt. Het middel is goedgekeurd door het RIVM. EprEcofix heeft de juiste concentratie en samenstelling, waardoor het uiterst zuinig in gebruik is en de nesten van de eikenprocessierups goed en snel fixeert.”

In de categorie Tuin en Park Mechanisatie zijn de volgende innovaties genomineerd:

BGA300 van Stihl

„BGA300 is de eerste professionele ruggedragen accubladblazer met een blaasvermogen van 26 Newton, een hoge luchtsnelheid 87 m/s waarmee ook de bladcampagne kan worden gedaan en ook nat blad probleemloos geruimd kan worden. Dankzij het gepatenteerde Silencer System, is dit de meest stille bladblazer in deze vermogensklasse.”

Voegmaatje 2.0 van Normeco

Het voegmaatje 2.0 is een verbeterde versie van de eerdere uitvinding, waarbij de RVS-schijven snel, gemakkelijk en stabiel te monteren zijn. De RVS-schijven zijn leverbaar in diktes van 1 t/m 6 mm breed, zodat je de juiste schijf kunt kiezen voor iedere klus. Het Voegmaatje weegt ongeveer 7-8 kg, waardoor hij zelf voldoende druk geeft aan de voeg.

Autonome vector wd 2.0 van Vector machines

„Radiografische en autonoom maaien staat steeds meer in de belangstelling. Waar voorheen deze machines alleen in beeld kwamen bij taluds, worden de machines steeds vaker aangeschaft met het oog op veilig en arbovriendelijk werken. Daarnaast biedt autonoom werken het voordeel dat met een volle accu langer gewerkt kan worden, omdat het gewicht van een bestuurder en zitplaats niet meegenomen hoeven te worden.”

De jury van de Innovatie Awards bepaalt voorafgaand aan de Groene Sector Vakbeurs welke innovaties er met de Innovatie Award vandoor gaan.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster