Vorige

Noord-Holland plant 144.000 bomen aan

Beeld
Meer Bomen Nu

Noord-Holland heeft afgelopen winter 144.000 bomen en struiken aangeplant. De bomen zijn verplant met de behulp van duizenden vrijwilligers. Zij deden mee aan de acties van Meer Bomen Nu.

Vrijwilligers verzamelden jonge bomen, struiken en stekken op plekken waar ze ongewenst zijn, om ze vervolgens te planten op plekken waar ze kans hebben volwassen te worden. De provincie Noord-Holland ondersteunt de campagne financieel.

Gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en Landschap): „Deze actie is een enorm succes. Het doel was 100.000 bomen, maar daar is ruim overheen gegaan. Meer Bomen Nu krijgt duizenden mensen op de been te krijgen om de natuur een hand te helpen. Ze leveren op een originele manier een grote bijdrage aan het herstel van de natuur. We hebben daarom besloten om de organisatie ook de komende jaren financieel te steunen. We koesteren dit soort ideeën.”

Landelijk 890.000 bomen

Het succes in Noord-Holland valt binnen een landelijke campagne van Meer Bomen Nu. Afgelopen winter werden in totaal 390.000 bomen en struiken geplant in Nederland. Sinds de start van de campagne in 2020, een initiatief van Urgenda en ontwikkeld door stichting MEERGroen uit Haarlemmermeer, staan landelijk inmiddels 890.000 bomen en struiken op de teller.

Het grootste deel komt uit de natuur. Het gaat om ruim 600.000 zaailingen. Ze werden verplant door vrijwilligers die de hele winter de natuur in trokken om onder leiding van boswachters en ecologen jonge boompjes en struiken te verplanten van kansarme naar kansrijke plekken.

Grootste plantlocatie

De grootste plantlocatie van Nederland lag in Noord-Holland: in totaal 5 hectare natuurcompensatie bij de nieuwbouwwijk Weespersluis in Weesp. Gedeputeerde Rommel plantte de eerste boom van het seizoen, de boom werd geoogst uit natuurgebied het Twiske.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster