Vorige

’Oranje beurs’

Tekst
Beeld
Ron Barendse

Zo, dat was hem weer. De Royal Floraholland Trade Fair. Drie dagen lullen als Brugman. Al zijn er ook momenten dat je een beetje aan je bartafel staat te hangen. Proberen niet de hele tijd op je telefoon te zitten spelen. De enige drie dagen per jaar dat ik ook een colbertje draag, trouwens. Mooi, dan slijt dat jasje ook niet zo hard.

Drie dagen waarin alle grote en kleine problemen van de sector voorbijkomen. Van bedrijven die stoppen, tot bedrijfsovernames. Bange mensen die denken dat potplantenkwekers ineens de boomkwekerij in duiken. Liefhebbers van de veilingklok wisselen af met klokhaters. Strategische kwekers tot types die proberen te verbergen dat ze eigenlijk liever kweker zijn dan verkoper. Lukt bijna nooit trouwens en dat geeft dan ook weer niets. Of het een succes was? Ik heb me vermaakt dus dan is het altijd goed. Wat eruit komt is soms moeilijk te zeggen of te meten. Sommige inkopers waren enthousiast en anderen heel negatief en bang.

Wij gaan hier qua productie en afzet een iets rustigere tijd in. Mooie kans om het WK uitgebreid te volgen. En er zijn bange fans die ervan overtuigd zijn dat het niks wordt. Er zijn er die roepen dat we wereldkampioen gaan worden. Er zijn Van Gaal-liefhebbers en Van Gaal-haters. In ieder geval is Louis een strateeg en probeert-ie de spelers te laten doen waar ze goed in zijn. En dat vinden ze dan vaak ook het leukste. Wat dat betreft zijn het net kwekers. Wordt het een succes? Als ze lol hebben komt het altijd goed.

Tijdens het afbreken van de beurs, met de vloerbedekking in mijn ene hand en een pen in de andere schreef ik mijn eerste order. Hopelijk kopt Luuk de Jong ook in de blessuretijd de beslissende erin. Hup Oranje, hup Luuk, laat Nederland (en Eindhoven) juichen!

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster