Vorige

Platform i-Tree Nederland gaat door met nieuwe samenwerking

Woensdag 19 januari hebben idverde Bomendienst, Pius Floris Boomverzorging, Cobra Groeninzicht en Terra Nostra een samenwerkingscontract voor het Platform i-Tree Nederland ondertekend bij de Postzegelboom in Den Haag. Hiermee verlengen ze hun samenwerking als Platform na de inmiddels afgeronde pilots met i-Tree Eco in Nederland.

Platform i-Tree Nederland
Van links naar rechts: Arnold Meulenbelt (idverde Bomendienst), Joost Verhagen (Cobra Groeninzicht), Jan-Willem de Groot (Pius Floris Boomverzorging) en Henry Kuppen (Terra Nostra).

Het softwareprogramma i-Tree geeft inzicht in de ecosysteemdiensten die bomen leveren. Het berekent de concrete waarde van bomen in euro’s. Dat kan weer de basis vormen voor beleid, beheer en ontwerp. De waarde van bomen kan berekend worden per boom of op park-/wijkniveau.

I-Tree Eco

I-Tree Eco geeft specifiek inzicht in de baten van bomen die belangrijk zijn voor een gezonde en klimaatbestendige wereld. Bijvoorbeeld het verbeteren van luchtkwaliteit en een vertraagde afgifte van water naar de bodem bij hevige regenbuien.

Een pilot met i-Tree Eco heeft inzicht gegeven in de groene baten van de iconische Postzegelboom. De 141 jarige oude boom filtert per jaar 1,6 kg luchtvervuilende stoffen uit de lucht, vangt 5.700 liter water op. Daarbij heeft de boom een kroonoppervlak van 380 m2, dat zorgt voor 2 graden Celsius temperatuurdaling. De CO2-voorraad van de boom is bijna 4.000 kg.

Platform i-Tree Nederland

Via het Platform delen de vier partijen hun kennis van i-Tree Eco met de markt. Bovendien borgen en bevorderen ze op deze manier het op de juiste wijze toepassen van i-Tree in Nederland. Ook wisselen ze zo kennis en ervaring uit over de ecosysteemdiensten in het algemeen en i-Tree in het bijzonder.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster