Vorige

Rob Leopold & Hein Koningenprijs voor ‘Biodiversiteit in Augmented Reality’

Beeld
Foto Martin Stevens/Wolverlei

Kunstenaar Chantalla Pleiter heeft de Rob Leopold & Hein Koningenprijs gewonnen. Deze wisseltrofee is bedoeld voor vernieuwende initiatieven die de natuurrijke leefomgeving op bijzondere wijze bevorderen. Het is de tweede keer dat deze prijs wordt uitgereikt.

Chantalla Pleiter zet nieuwe media in om andere, nieuwe doelgroepen te bereiken. Met haar project ‘Biodiversiteit in Augmented Reality’ laat zij planten hun eigen verhaal vertellen. Op aanstekelijke wijze maak je kennis met de veelzijdigheid van de natuur. Deze vorm is heel geschikt om jongeren te bereiken en hen het belang van biodiversiteit te laten ervaren.

Cruydt-Hoeck

In 2018 werd de prijs uitgereikt aan Jasper Helmantel en Jojanneke Bijkerk van de Cruydt-Hoeck. Zij ontwikkelden op hun kwekerij een groot sortiment wilde plantenzaden en wilde planten, beschikbaar voor professionals en particulieren.

De prijs is genoemd naar de in 2005 overleden schrijver, dichter en filosoof Rob Leopold, en voormalig hoofd van het Amstelveense heemgroen Hein Koningen. Beiden hebben, elk op hun eigen wijze, een grote bijdrage geleverd aan het denken over, stimuleren en realiseren van natuurrijke tuinen en parken.

Oase Netwerk

De prijs werd ditmaal uitgereikt tijdens de tweede Oase Netwerkdag. In het Oase Netwerk werken organisaties samen die zich bezighouden met de natuurrijke leefomgeving. Dit zijn Vakgroep Wilde Weelde (ecologisch hoveniers en ontwerpers), Stichting Springzaad (speelnatuur), Samenwerkende Natuurrijke Tuinen en Parken (SNTP) en Stichting Oase (uitgever tijdschrift Oase).

Op de foto: Hein Koningen, een van de naamgevers van de trofee, reikt de prijs uit aan Chantalla Pleiter.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster