Vorige

Royal FloraHolland versnelt onderzoek naar vandaag voor morgen veilen

Royal FloraHolland versnelt het onderzoek naar vandaag voor morgen veilen. Mogelijk biedt dit een oplossing voor de problematiek in de distributie van de klokaanvoer.

Dit schrijft Ruud Knorr in een column op de site van de veiling. In de klantenplatforms kwam de vraag op tafel of een ander ritme van de sector een oplossing biedt voor het tekort aan personeel in de distributie.

„De leden van de klantenplatforms verwachten van Royal FloraHolland dat wij de ‘lead’ nemen om te komen tot structurele oplossingen. Zo zou ‘Vandaag voor Morgen’ veilen mogelijkheden geven om meer spreiding in de logistiek te realiseren. Hier onderzoeken wij versneld de maakbaarheid van. Voor de hele korte termijn zijn we met kwekers en kopers in gesprek om te kijken hoe we pijnpunten kunnen wegnemen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen weet waar hij aan toe is”, aldus Knorr.

Algemeen directeur Steven van Schilfgaarde gaf vorige week in zijn column in de Bloemisterij ook al aan dat introductie van vandaag voor morgen veilen kansen biedt voor meer flexibiliteit in de logistiek.

Een knelpunt van vandaag voor morgen veilen is hoe om te gaan met doordraai. RFH paste recent de veilingreglementen aan in reactie op Online Flower Auction (OFA). Aanvoerders van OFA moeten als ze op RFH aanvoeren bewijzen dat hun aanvoer geen doordraai op OFA betreft.  Directie van RFH en OFA zijn nog in gesprek over een oplossing.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster