Vorige

Spoga+gafa na twee jaar afwezigheid terug op nieuw tijdstip

Tekst
Beeld
Spoga+gafa

Na twee jaar afwezigheid werd van 19 t/m 21 juni de Spoga+gafa in Keulen weer georganiseerd. Zo’n 25.000 bezoekers uit 112 landen kwamen naar de tuinbeurs, om nieuwe producten en innovaties van ongeveer 1.000 exposanten uit 52 landen te bekijken.

Spoga+gafa lijkt succesvol voor een nieuw tijdstip op de kalender te hebben gekozen. Op verzoek van exposanten is de beurs van het najaar naar einde voorjaar/begin zomer verschoven. Hoewel met name Aziatische deelnemers het nog laten afweten, bereikte de beurs het niveau van vóór de crisis wat exposanten betreft.

Behalve heel veel tuinmeubels en barbecues was er ook veel groen op de beurs te zien.

Bezoekers

Hoewel het een stuk rustiger was dan voor de coronapandemie, wisten ook bezoekers de beurs te vinden op het nieuwe tijdstip. Het aandeel buitenlandse bezoekers steeg zelfs van 65% in 2019 naar 67% dit jaar.

Het aantal bezoekers was minder dan voor de coronapandemie, toen de beurs rond de 40.000 bezoekers trok. Maar de kwaliteit, zoals dat heet, was goed volgens de deelnemers.

Oliver Frese, algemeen directeur van Koelnmesse: „We hebben de afgelopen 2,5 jaar gebruikt om Spoga+gafa verder te ontwikkelen en zijn blij dat we hier de eerste successen kunnen meemaken. Met het 365-dagen-platform dat we de afgelopen weken hebben gelanceerd, is Spoga+gafa ook gedurende het jaar een sterke partner voor de groene sector.”

Duurzame tuinen

Zoals verwacht was het thema ‘Duurzame tuinen’ dit jaar alomtegenwoordig op de beursvloer: in alle segmenten lag de focus op duurzame, recyclebare materialen en het efficiënte gebruik van energie en water in de tuin.

De focus op de beursvloer lag op ‘Duurzame tuinen’.

Vanaf 27 juni start de aftershow op het nieuwe digitale platform van Spoga+gafa, met live interviews, opnames van de podia en digitale evenementen van de exposanten. De Spoga+gafa 2023 vindt plaats van 18 t/m 20 juni.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster