Vorige

Stichting Springzaad introduceert cursus voor onderhoud groene schoolpleinen

Beeld
Stichting Springzaad

Op vrijdag 30 september heeft Stichting Springzaad de cursus ‘Onderhoud van een groen schoolplein’ gelanceerd. Het gaat om een online cursus bestaande uit een dertigtal video’s, die ieder één onderwerp behandelen. De cursus moet scholen in staat stellen om het onderhoud en beheer van hun groene schoolplein goed en structureel aan te pakken.

Afgelopen jaar zijn een groot aantal stenige schoolpleinen groenblauw geworden. Volgens Stichting Springzaad zijn er echter veel scholen die na de aanleg van de groenblauwe pleinen het moeilijk vinden om de pleinen te beheren. Door het intensieve gebruik van de leerlingen en het onvoldoende natuurgericht onderhoud ontwikkelt de beplanting zich onvoldoende waardoor er rommelige en/of kale plekken ontstaan. Er zijn hierdoor ook een aantal scholen die hun schoolplein weer zijn gaan verharden, zegt de stichting.

Online video’s

Om ervoor te zorgen dat de groenblauwe schoolpleinen zoveel mogelijk in stand worden gehouden, ontwikkelde Stichting Springzaad samen met Atelier Ondertussen en Speelnatuur een cursus voor het beheer van groene schoolpleinen. De cursus is bedoeld voor ouders, kinderen, leerkrachten en hoveniers. De online cursus geeft praktijkvoorbeelden en gaat in op vragen over veelvoorkomende werkzaamheden, organisatie van beheer en vormen van onderhoud.

In totaal bestaat de cursus uit vier modules van zeven à acht korte video’s. Elke video behandelt een specifiek onderwerp. Ook is er een Q&A waar experts vragen beantwoorden en scholen met elkaar hun kennis kunnen delen.

Meer informatie over de online cursus is te vinden op de website van Stichting Springzaad.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster