Vorige

Tuin en Landschap met Duurzaamheidsplein op Groene Sector Vakbeurs

Tuin en Landschap organiseert op de Groene Sector Vakbeurs, die van 8 tot en met 10 maart plaatsvindt in Hardenberg, een aantal events en presentaties op het Duurzaamheidsplein. Zo vindt de bekendmaking van de Duurzaamste hovenier van Nederland hier plaats en zijn er diverse interessante lezingen met duurzaamheid als rode draad.

Op dinsdag 8 maart vindt om 14 uur op het Duurzaamheidsplein de uitreiking plaats van de Innovatie Awards in de categorieën Tuin & Park Mechanisatie en Groene Inrichting. Deze uitreiking wordt georganiseerd door beursorganisator Easyfairs.

In de categorie Tuin & Park Mechanisatie zijn de genomineerden: Wim van Breda met MowHawk, Bio Greenline met Greenline maaidraad, Jean Heybroek met Maredo Strac 700. In de categorie Groene Inrichting zijn de genomineerden: SunnyRain Solutions met Rainwinner, Essie BV met Eco2Shield, Sempergreen met het Detentiedak.

De tuin als ecologische stapsteen

Om 15 uur vindt de presentatie ‘De tuin als ecologische stapsteen in natuurinclusieve gebieden’ plaats door Pieter van den Braak van NL Greenlabel. „Alle particuliere tuinen in Nederland bedekken samen 30.000 hectare. Daarvan is 40% versteend. Hoe kunnen deze tuinen bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier?”

Pieter van den Braak van NL Greenlabel geeft een presentatie over ‘De tuin als ecologische stapsteen in natuurinclusieve gebieden’.

„Hoe pas je als groenprofessional natuurinclusiviteit toe in je werkzaamheden? Welke rol kan de hedendaagse hovenier vervullen? In deze lezing staan we hierbij stil en geven we tips die je morgen kan toepassen in je werkveld.”

Duurzaam tuinieren

Op woensdag 9 maart om 14 uur geeft Sjaak Willemstein een presentatie met als titel: ‘Duurzaam tuinieren, hoe dat je dat?’ Willemstein was als hovenier twee keer winnaar van de verkiezing Duurzaamste hovenier van Nederland, in 2013 en 2017. Hij is eigenaar van webshop DeDuurzameTuin.nl en geeft regelmatig lezingen over duurzaam tuinieren.

Sjaak Willemstein was twee keer Duurzaamste hovenier van Nederland. Hij geeft een presentatie met als titel: ‘Duurzaam tuinieren, hoe dat je dat?’

Bekendmaking Duurzaamste hovenier

Om 15 uur vindt de bekendmaking van de Duurzaamste hovenier van Nederland plaats op het Duurzaamheidsplein. De genomineerden in de categorie particuliere tuinen zijn Hooft Hoveniers uit Glimmen, Paardekoper Tuinen uit Renkum en Hoveniersbedrijf Stip uit Elspeet. In de categorie Openbaar Groen zijn W. Ketelaars Groenvoorzieningen uit Moergestel, en Smaak voor Groen uit Den Haag de kanshebbers.

Levende woonomgeving

Op donderdag 10 maart vindt om 15 uur de presentatie ‘Kansen voor de groenprofessional in een nieuwe levende woonomgeving’ door Kim van der Leest. Deze presentatie wordt gesponsord door Branchevereniging VHG.

„Aan de hand van een reis langs inspirerende praktijkvoorbeelden neemt groene conceptontwikkelaar Kim van der Leest ons mee in de groene wereld van nu en morgen. Hoe ziet onze woonomgeving eruit? Wat zijn de groene ontwikkelingen en wat zijn jouw kansen als groenprofessional?”

Kim van der Leest ons mee in de groene wereld van nu en morgen. „Wat zijn de groene ontwikkelingen en wat zijn jouw kansen als groenprofessional?”

Rode draad door de presentatie zijn de drie Handleidingen van VHG: De Levende Tuin, Het Levende Gebouw en De Levende Openbare Ruimte. Kim van der Leest bespreekt relevante ontwikkelingen – voor klimaat, mens, natuur en economie – met praktijkvoorbeelden uit de drie handleidingen van VHG.

Bodembiodiversiteit

Om 17 uur geeft Ruud Snijders van Innogreen een presentatie met als titel: ‘Hoe vergroot je de bodembiodiversiteit?’ „Alle problemen met ziekten en plagen vinden hun oorsprong in de bodem. Bodemleven is een verzamelnaam voor al die organismen die onzichtbaar hun werk doen. Hoe meer verschillende soorten en hoe groter de aantallen, des te beter dat is voor de gezondheid van die bodem.”

Ruud Snijders legt uit hoe je de diversiteit in de bodem kunt vergroten en stimuleren.

PlatformGroen

Op het Duurzaamheidsplein kunnen bezoekers ook kennismaken met PlatformGroen. Er worden doorlopende demonstratiefilmpjes van het platform getoond. Ook zijn redacteuren van Tuin en Landschap aanwezig om meer te vertellen over alle mogelijkheden van PlatformGroen.

PlatformGroen is sinds 2021 in de lucht. Op dit digitale platform vindt u artikelen met need-to-know informatie en andere kennisbronnen overzichtelijk verdeeld over verschillende categorieën: Boomverzorging, Groenbeheer, Invasieve exoten, Klimaatadaptatie, Ziekten & Plagen, Ontwerp & Inrichting en Sortiment.

Tickets voor de beurs zijn te bestellen via de website van Groene Sector Vakbeurs.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster