Vorige

Wisselende geluiden bij afzet mediterraans sortiment

Tekst
Beeld
Ron Barendse

Onder andere door het koude voorjaar blijft de afzet van mediterraanse planten achter. Voor een aantal bloeiende producten komt het seizoen niet meer goed.

Michiel Curvers van tuinplantengroothandel Piante di Domani zegt desondanks niet te mogen klagen over dit voorjaar. „We lopen wel iets achter op vorig jaar, maar toen was begin mei het seizoen plots voorbij. Nu was de handel in de tweede week van mei nog goed.”

Over de handel richting de verschillende afzetmarkten zegt hij: „We leveren veel groenblijvende solitairen, hagen en leibomen aan hoveniers en andere partijen op de aanlegmarkt. Die handel is echt goed geweest. Tuincentra hebben in mei pas voor het eerst twee goede weekenden gedraaid. De vraag is of zij met de vakanties in aantocht nog gaan bijbestellen. Daarbij houden consumenten toch vaker de hand op de knip. De handel in olijfbomen is bijvoorbeeld ook minder dan andere jaren.” 

Wat zegt Albrecht Brands bij Flores in Terra over de handelsstemming? En voor welke producten komt volgens Frans van Dijk van Kwekerij Luiten het mooie weer dit jaar te laat?

Lees de volledige rubriek in De Boomkwekerij 11. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al de marktpagina’s en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster