Vorige

Groen beton wint Philips Innovation Awards

Tekst
Beeld
The Green Village

Respyre heeft maandag in Rotterdam de Philips Innovation Awards gewonnen. Het bedrijf heeft beton ontwikkeld waar mos op kan groeien. Respyre was een van de vijf overgebleven finalisten en ging er met de prijs van €50.000 vandoor.

Resypre maakt een bioreceptief betonproduct waarbij de natuur de mogelijkheid krijgt om zich op verticale oppervlakken te vestigen. Zo kunnen op een goedkope en praktisch onderhoudsloze manier gevels, geluidswanden en kademuren worden vergroend.

De klimaatadaptieve groene moswand van Respyre wordt getest op het DreamHûs op de TU Campus in Delft. (Foto: Ralph Mens)

The Green Village

In The Green Village in Delft onderzoekt Respyre het effect van de met mos begroeide panelen op de hitte in de bebouwde omgeving. Ook wordt onderzocht of er een significante isolatiewaarde te behalen valt. Verder moet ook inzicht verkregen worden in de toekomstbestendigheid van het product, de te behalen waterretentie en de ideale onderhoudsmethode.

Lees het artikel op PlatformGroen over de diverse groene innovaties in het KlimaatKwartier dat onlangs in The Green Village is geopend. (met inlog)

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster