Vorige

Ontwerp een veerkrachtige tuin

Beeld
Emiel van den Berg

Het internationale tuinenfestival in Chaumont-sur-Loire heeft voor 2023 het thema Veerkrachtige tuin. Tot en met vrijdag 28 oktober kunnen ontwerpen worden ingeleverd.

Dit jaar gingen de ontwerpers op zoek naar de ideale tuin. Op de foto de tuin Eden, van het Nederlandse Atelier Loos van Vliet. (Foto: Emiel van den Berg)

Uit de inzendingen kiest de organisatie twintig ontwerpen die aangelegd mogen worden. Allemaal meten zij ongeveer 210 m2. Deelnemers moeten een bewijs kunnen overleggen dat ze een opleiding in de tuin- en landschapsarchitectuur hebben genoten of lid zijn van de EFLA (European Foundation for Landscape Architecture).

Ook worden nadrukkelijk multidisciplinaire teams uitgenodigd, bij voorkeur zit er wel een tuin- en landschapsontwerper of beplantingsdeskundige bij. Daarnaast zijn ook studententeams welkom, wel onder leiding van een docent. Kijk op de website voor de uitgebreide voorwaarden en het aanmeldformulier.

Dit jaar is het thema de ideale tuin. Tot en met 6 november zijn de tuinen nog te bezichtigen met onder meer de Nederlandse inzending Eden van Atelier Loos van Vliet.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster