Vorige

Stigas ontwikkelt teken-infokaart

Tekst
Beeld
Shutterstock

Stigas heeft een teken-infokaart ontwikkeld met belangrijke informatie over veilig werken in een omgeving met teken. Tijdens de Week van de Teek van 22 t/m 26 april wordt extra aandacht besteed aan voorlichting over teken en het voorkomen van tekenziekten.

Tijdens de Week van de Teek is er voor iedereen die in de groene sector werkzaam is een speciaal Tekenspreekuur. Deskundige Mirjam de Groot beantwoordt telefonisch vragen over het voorkomen van tekenbeten, de ziekte van Lyme en tekenencefalitis (TBE). Het spreekuur is 22 tot en met 26 april van 9.00 uur tot 10.00 uur. Bellen kan zonder afspraak op nummer 06-20 09 66 79.

Stigas heeft ook dit jaar een korte poll gemaakt voor werknemers in de groene sector over tekenbeten. Men wil graag weten hoe vaak en waar iemand door een teek gebeten wordt en wat men daarna doet. Met de uitkomsten kunnen de voorlichting en instructies over het voorkomen van tekenbeten verder worden verbeterd.

Uit de poll van afgelopen jaar bleek dat  veel werkenden in het groen voorlichting krijgen over het verwijderen van teken. Toch kunnen bedrijven nog meer aandacht hebben voor duidelijke afspraken, het inschatten van risico’s, het verstrekken van beschermingsmiddelen en meer voorlichting geven over het voorkomen van tekenbeten. 

De info-tekenkaart kan in diverse talen worden gedownload via de website van Stigas.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster