Vorige

Vorig jaar bijna €4 miljard aan milieu-investeringen

Tekst
Beeld
Shutterstock

Bedrijven investeerden in 2022 meer in innovatieve milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen via de Milieu-investeringsaftrek en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (MIA\Vamil). In totaal gaat het om een investeringsbedrag van bijna €4 miljard.

Het belastingvoordeel (netto fiscaal voordeel) voor de ondernemers is bijna verdubbeld ten opzichte van 2021. Dit blijkt uit het jaarverslag MIA\Vamil 2022.

Het totale investeringsbedrag van ondernemers van ruim €4 miljard is een stijging van zo’n 15% ten opzichte van 2021. Het totale belastingvoordeel van de MIA\Vamil in 2022 komt naar verwachting uit op €229 miljoen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2021.

Gebouwde omgeving

Net als in 2021 is het grootste bedrag geïnvesteerd in de gebouwde omgeving (totaal € 1.671 miljoen). In 2022 stegen de investeringen in duurzaam gerenoveerde gebouwen, duurzame nieuwe gebouwen en circulaire woningen fors met 43%.

Meer dan de helft van het totaal aantal aanvragen gaat om investeringen in duurzame mobiliteit (verkeer en vervoer). Uitschieter is de elektrische bestelauto: ondernemers deden 2.693 meldingen met een investeringsbedrag van € 220 miljoen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster