Vorige

Wallaard Groen en idverde NL gaan samen spoorbermen ecologisch beheren

Beeld
Shutterstock en idverde NL

De combinatie Wallaard Groen – idverde NL heeft onlangs een vijfjarige overeenkomst ondertekend met ProRail voor het beheer van de spoorbermen op het traject Rijn en Gouwe. De bedrijven gaan samen de biodiversiteit en veiligheid op het spoor bevorderen.

Het contract, ondertekend door directeur Robin Castelijn van Wallaard Groen, Marc Bolier, CEO van idverde NL en de directie van ProRail, markeert het begin om 84 kilometer aan Nederlandse spoorbermen ecologisch te beheren. Het doel is om inheemse flora en fauna te beschermen en invasieve exoten te minimaliseren.

Tot op heden waren de beheer- en onderhoudswerkzaamheden aan de spoorbermen belegd in de contracten die ProRail heeft afgesloten met haar onderhoudsaannemers. Deze onderhoudscontracten zijn verdeeld over 21 contractgebieden in Nederland. In 2021 is besloten het bermbeheer separaat aan te besteden als ‘Meer Natuur In de Berm’-contracten. Combinatie Wallaard Groen – idverde NL heeft nu één van de eerste drie nieuwe contracten aangenomen.

Handhaven zichtlijnen

Het project bevat diverse werkzaamheden, zoals het maaien en ruimen van spoorbermen, onderhouden van bomen, struiken en struwelen, toegankelijk houden van technische installaties, beheren van sloten, watergangen en faunavoorzieningen en het handhaven van zichtlijnen bij overwegen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster