Vorige

Waterschap Aa en Maas werkt samen met GGZ voor herinrichting beek

Beeld
Waterschap Aa en Maas

Waterschap Aa en Maas en GGZ Oost Brabant hebben onlangs een intentieovereenkomst getekend om samen de Landmeerseloop her in te richten. De Landmeerseloop is een langzaam stromende zijtak van de Aa tussen Boekel en Gemert en grenst voor een deel aan het terrein van Levendig Landgoed Huize Padua, onderdeel van GGZ Oost Brabant.

Het waterschap wil de Landmeerseloop herinrichten tot een natuurlijke en robuuste beek. De maatregelen zijn nodig om de ecologische waterkwaliteit te verbeteren en om droogval of juist wateroverlast van de beek in extreme weersomstandigheden te voorkomen.

GGZ Oost Brabant werkt toe naar een Levendig Landgoed Huize Padua: een plek waar je ruimte ervaart om te wonen, (samen) te werken, te leren en anderen te ontmoeten. De kansen voor verbetering aan de Landmeerseloop komen niet alleen de natuur ten goede, ook bieden ze mogelijkheden voor recreatie en voor de ‘Groene GGZ’.

Onderzoeken gezamenlijke ambities

Beide partijen gaan onder meer de aanleg van een natuurvriendelijke oever onderzoeken, zodat deze boven- en benedenstrooms één geheel vormt. Daarnaast worden de mogelijkheden voor het verbeteren van de waterhuishouding onderzocht, zoals het verwijderen van haakse bochten die voor afkalving van de oevers zorgen of aan het vervangen van duikers voor een betere doorstroom van het water. Ook de aanleg van wandelpaden langs de beek en het plaatsen van informatieborden worden in het plan meegenomen.

Begin 2025 is het onderzoek naar verwachting klaar. Dan is ook bekend hoe de samenwerking verder vorm krijgt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster