Vorige

Sustainable Development Goals centraal tijdens kennisdag openbaar groen

Beeld
Vero Digital

Kennisdag openbaar groen laat zien hoe de Sustainable Development Goals kunnen helpen een kader te scheppen waarbinnen je als gemeente of groenbedrijf verantwoorder kunt opereren. Deskundigen delen hun visies op groenere kernen met oog voor natuur, milieu en sociaal-maatschappelijke trends.

Verplicht zijn ze (nog) niet, maar wie de inrichting en het beheer van de groene ruimte verbindt aan één of meerdere duurzaamheidsdoelen kan al wel het verschil maken. Tijdens de tweede editie van de kennisdag openbaar groen, op donderdag 27 juni op Buitenplaats Kameryck in het Utrechtse Kamerik, delen diverse sprekers inspiratie en kennis met de deelnemers.

De kennisdag wordt georganiseerd door Advanta Seeds, DCM, Jub Holland, Lageschaar Vaste Planten en Van den Berk Boomkwekerijen. Vanuit verschillende disciplines – bodem, gras(kruiden), bollen, vaste planten en bomen – wordt het verduurzamen en toekomstbestendiger maken van het openbaar groen inzichtelijk gemaakt.

Praktijkcases

Keynote spreker en duurzaamheidscoach Vincent van Rijsewijk leidt de dag in. Praktijkcases zijn er over het verticale bosproject Wonderwoods, het burgerinitiatief eco-wadi in Mariaheide en gemeente Aalten die de SDG’s toepast als uitgangspunt voor het gehele proces van herinrichting.

Het Nieuwe Groen is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig actief is in het openbaar groen. Van ontwerper tot inrichter, van beleidsmaker tot beheerder. Voor aanvang, tijdens de lunch en na afloop zijn er volop netwerkmogelijkheden.

Aanmelden kan via www.hetnieuwegroen.nl.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster