Vorige

Uitreiking Duurzaamste hovenier krijgt Fries tintje

Beeld
Seijbel Photography

Dinsdag werd op de Groene Sector Vakbeurs bekendgemaakt wie zich een jaarlang Duurzaamste hovenier van Nederland mag noemen. De verkiezing kreeg een Fries tintje. In de categorie Particuliere tuin ging het goud naar Ecologisch hovenier Jos van den Akker uit Oosterwolde. In de categorie Openbare ruimte won Donker Groep waarvan de hoofdvestiging in Sneek staat.

„Deze verkiezing kent enkel winnaars,” benadrukte Ralph Mens, jurylid en hoofdredacteur van Tuin+Landschap, vooraf aan de bekendmaking. Mens reikte de prijzen samen uit met juryvoorzitter Ruud Snijders van Innogreen. „Alle genomineerde bedrijven zijn stuk voor stuk winnaars en al uitstekend bezig op gebied van duurzaamheid,” vulde Snijders aan.

Zilver en brons

In de categorie Particuliere tuin ging het zilver naar De Middelpas Hoveniers uit Swolgen (Limburg), het brons was voor Janse & Berkhof Tuinen uit Barneveld (Gelderland).

De categorie Openbare ruimte kende dit jaar twee kandidaten. Het zilver ging hier naar Braat – Makers van groenbeleving uit Den Hout (Noord-Brabant).

Ecologisch hovenier Jos van den Akker (midden) won goud in de categorie Particuliere tuin. (Foto: Peter Bennink)

Duurzame intenties

De afgelopen weken heeft de jury van de Duurzaamste hovenier het hele land doorkruist om alle genomineerde bedrijven te bezoeken en de kandidaten aan de tand te voelen over hun duurzame intenties.

„Wat opvalt is dat alle bedrijven, van klein tot groot, op een gegeven moment op een kantelpunt zijn gekomen waarbij ze zich realiseerden: ‘het moet anders’,” vertelde Mens na afloop. „Dit leidde vervolgens tot een andere, duurzamere koers. Mooi om te zien hoe dit proces bij zoveel bedrijven in de sector plaatsvindt.”

De bekendmaking van de Duurzaamste hovenier van Nederland vond plaats op de Groene Sector Vakbeurs onder grote publieke belangstelling. (Foto: Peter Bennink)

Prijzen

Naast een certificaat voor alle genomineerden en een bokaal verzorgd door Van Vliet Duurzaamhout, ontvingen de nummers 1 en 2 in de categorie Particuliere tuin en de nummer 1 in de categorie Openbare ruimte een voucher van Terra Trainingen. Hiermee kan de kennis op gebied van duurzaamheid nog verder worden bijgespijkerd.

Groene Sector Vakbeurs vindt plaats in Hardenberg op 9, 10 en 11 januari.

Donker Groep won goud in de categorie Openbaar groen. Esther Wierda – Kruiper en Elwin de Vink namen de prijzen in ontvangst. (Foto: Peter Bennink)

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster