Vorige

Verkiezing Duurzaamste hovenier van start

Beeld
Tuin en Landschap

Wie is de Duurzaamste hovenier van Nederland? Bedrijven in de groene sector worden uitgedaagd om hun bedrijfsvoering, processen en materiaalkeuze tegen het licht te houden en te kijken of het nog duurzamer kan. Vanaf deze week is de inschrijving geopend voor de nieuwe verkiezing.

De verkiezing heeft zich door de jaren heen doorontwikkeld. Zo wordt er onderscheid gemaakt in twee categorieën, Particuliere tuin en Openbare ruimte, zodat ieder bedrijf – groot en klein – een kans heeft om te winnen.

Klimaatcrisis

De klimaatcrisis, die leidt tot warmere zomers, droogte, wateroverlast en aantasting van de biodiversiteit, noodzaakt de sector tot duurzaam ondernemen. Van ondernemingen wordt verwacht dat zij duurzaam werken, en bij grote aanbestedingen worden keurmerken geëist. Ook voor de rest van de markt geldt dat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol gaat spelen.

Duurzame buitenruimte

Hoveniers en groenvoorzieners zijn de schakel met particulieren en bedrijven/gemeenten ten aanzien van de buitenruimte, en zijn daarmee de ambassadeurs van een duurzame buitenruimte. Met de Duurzaamste Hovenier-verkiezing wil vakblad Tuin en Landschap, samen met partners, de groensector verder helpen met het verduurzamen van tuinen en de openbare ruimte. Aan de hand van criteria kunnen bedrijven meten hoe duurzaam ze al zijn.

Aanmelden

De inschrijving voor de Duurzaamste Hovenier 2023 is begonnen. Deze verkiezing staat open voor alle bedrijven die werkzaam zijn in de groensector. Ga naar de aanmeldpagina voor meer informatie.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster