Vorige

Wie wordt de Duurzaamste hovenier van Nederland?

Beeld
Seijbel Photography

Bedrijven in de groensector worden uitgedaagd om hun bedrijfsvoering, processen en materiaalkeuze tegen het licht te houden, om te kijken of het nóg duurzamer kan. De inschrijving voor de nieuwe verkiezing van de Duurzaamste hovenier van Nederland is geopend!

De verkiezing van de Duurzaamste hovenier van Nederland heeft zich door de jaren heen doorontwikkeld. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen twee categorieën, Particuliere tuin en Openbare ruimte. Op deze manier heeft ieder bedrijf – groot en klein – een kans om te winnen.

Duurzaamheid

De klimaatcrisis, die leidt tot warmere zomers, droogte, wateroverlast en aantasting van de biodiversiteit, noodzaakt de sector tot duurzamer ondernemen. Van ondernemingen wordt verwacht dat zij duurzaam werken, en bij grote aanbestedingen worden keurmerken geëist. Ook voor de rest van de markt geldt dat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol gaat spelen.

Ambassadeurs

Hoveniers en groenvoorzieners zijn de schakel tussen particulieren, bedrijven en gemeenten ten aanzien van de buitenruimte, en zijn daarmee de ambassadeurs voor een duurzame buitenruimte. Met de Duurzaamste Hovenier-verkiezing wil vakblad Tuin+Landschap, samen met partners, de groensector verder helpen met het verduurzamen van particuliere tuinen en de openbare ruimte. Aan de hand van objectieve criteria kunnen bedrijven meten hoe duurzaam ze al bezig zijn.

Wie wordt de Duurzaamste hovenier van Nederland voor 2023?

Duurzaamheidspark

De inschrijving voor de Duurzaamste Hovenier 2023 is begonnen. Deze verkiezing staat open voor alle bedrijven die werkzaam zijn in de groensector. Ga naar de aanmeldpagina voor meer informatie.

De bekendmaking van de winnaars van de verkiezing voor de Duurzaamste hovenier vindt plaats tijdens de Groene Sector Vakbeurs die plaatsvindt van 9 t/m 11 januari 2024 in Hardenberg. Tuin+Landschap is op de beurs aanwezig met een speciaal Duurzaamheidspark. Naast de verkiezing vinden hier lezingen en andere presentaties plaats waarbij de bezoeker inspiratie kan opdoen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster